lauantai 12. tammikuuta 2013

Ruokavinkit lauantaille

Avokado pasta
1 chili
1 valkosipulin kynsi
1 lime
1 pussi pecorino/parmesan juustoa (tai puol desiä kumpaakin)
0,5dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
basilikaa
1 avokado 
n. 250g pastaa
 1. Halkaise chili ja ota siemenet pois, hienonna pieniksi paloiksi. 
2.Pilko/purista valkosipulin kynsi ja laita chilit 
ja valkosipulit kulhoon.
3. Purista lime kulhoon ja lisää juusto, lisää vielä oliiviöljy sekä mausteet ja sekoita tahnaksi. 
4.Halkaise avokado, poista kivi, kaavi avokado kulhoon ja sekoita. 

 5. Keita pasta ja sekoita tahnan joukkoon!
 Mä oon aika nirso ruuan kanssa, mulla on tietyt lempparit joita syön koko ajan enkä hirveesti kokeile mitään uutta. Tätä on kuitenki kehuttu niin paljon että halusin kokeilla, vähän ennakkoluulosena tosin, mut tuli tosi hyvää! Sovelsin ohjetta sen verran etten nyt ihan kaikkea laittanu mukaan mitä alkuperäsessä ohjeessa oli. 

Suklaa-pekaanipähkinä muffinit (15kpl)
100g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1dl maitoa
2 kananmunaa
2dl sokeria
3dl venhäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
puolikas levy maraboun appelsiinisuklaata 
1 pussi pekaanipähkinöitä

1. Sulata voi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja maito
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri ja lisää voiseoksen joukkoon
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi voi-sokeriseokseen
4. Hienonna suklaa ja pähkinät ja lisää taikinan joukkoon
5.Paista 200°C about 15 minuuttia
Tän ohjeen keksin vahingossa, löysin suklaalevyn kaapista ja otin pohjaks jonkun rusinamuffini ohjeen, tein annoksen tuplana ja lisäilin joitain aineta. Ja lopputulos oli ihan täydellinen, ehkä parhaimman makusia muffinsseja mitä oon ikinä tehny!

2 kommenttia:

Sony a290
Sony 18-55 f/3.5-5.6
Tamron 55-200 f/1:4-5.6 MACRO
Samyang Fisheye f/3.5
Sony 50mm f/1.8

+kolmijalka ja kaukolaukasin
Muokkaan kuvat photofiltrellä!